Collab Lee Cooper x Juttu: een Belgische en duurzame capsulecollectie

Jeans goed voor jou én de planeet


Belgisch en duurzaam shoppen, twee zaken die dit jaar nóg belangrijker werden. En dat is precies wat ons bindt met de conceptstore Juttu.
Twee Belgische merken die samen een ECO CAPSULE collectie creëerden. De focus ervan ligt bij 'natural denim', jeans in zijn puurste vorm, zonder kleuring. Het resultaat vind je vanaf eind februari in alle Juttu winkels.


Jeans kan wel degelijk groen geproduceerd worden. Wij gebruiken vandaag slechts twee (!) liter water om een jeans te produceren, terwijl voor de productie van een jeans vroeger 100 liter nodig was. Dat is mogelijk doordat er nu herbruikbare ‘ecostones’ gebruikt worden, in plaats van de gewoonlijke stonewashing. Maar daar blijft het niet bij. Er wordt ook zoveel mogelijk gewerkt met gerecycleerd of bio-katoen en elke jeans krijgt een ECO-washing, waarbij minder water, energie en chemische stoffen verbruikt worden.

Sinds enkele jaren produceren wij ook volledig CO2-neutraal. De volledige uitstoot wordt gecompenseerd door het planten van bomen in Uganda, binnen het ‘Save the Trees’-project dat ontbossing tegengaat. Voor Juttu is dit niet de eerste collab met een Belgisch merk. De conceptstore werkt graag samen met andere sterke local brands, die ze zo een platform willen geven. Wij zijn het oudste jeansmerk van Europa en van oorsprong eigenlijk Engels. Maar enkele jaren geleden kocht een Belgische familie de licentie voor België over. Lee Cooper Belgium is dus een 100% Belgisch bedrijf. Wij ontwerpen, creëren en produceren uitsluitend voor de Belgische markt.

Back to basics

De collectie bestaat uit verschillende stukken in natural denim, in een verrassende ecru tint, back to basics. Daarnaast bevat de collectie ook een trendy blauwe flared jeans en een luchtige short voor vrouwen.

Voor mannen is er ook nog een stijlvolle blauwe jeansjas en een skinny jeans in een lichtere tint. De T-shirts uit de capsulecollectie zijn vervaardigd uit biokatoen en Lyocell, wat gemaakt is van cellulose uit houtsnippers.
Deze maat is momenteel niet op voorraad, het is wel mogelijk om een mailtje van ons te ontvangen wanneer deze opnieuw binnenkomt.
Om U beter van dienst te zijn maken wij en derde partijen gebruik van cookies.
Akkoord
Volg me niet